Грижа за тялото

четвъртък, 7 юли 2011 г.

Почистване на лице

Защо да ходим на козметик?

            Слънцето, морската вода, пясъкът, градският прах, плажното масло, гримът – всичко оказва влияние върху кожата. Не й позволява да диша. Замърсява я. Запушва порите. Лицето изглежда повехнало и уморено.
            Тайната на свежата, здрава, еластична и сияйна кожа е в почистването. Миенето на лицето с вода и сапун не е достатъчно. Надявам се, че имате воля и вечер не заспивате преди да си свалите грима. Но това също не значи, че сте го почистила. Важно е да му отделяте специално внимание и веднъж седмично да си правите процедури за почистване в домашни условия.
            Съветвам ви преди да започнете да обсъдите с козметика си от какво точно имате нужда. Какъв тип е кожата ви, какви маски е добре да ползвате и колко често трябва да посещавате салона за професионално почистване.
Защо ви е необходимо след като правите процедури сама в къщи?
Ако кожата ви е гладка и здрава, е добре, макар и на по-големи интервали от време, да посещавате козметик. Той ще ви направи дълбоко почистване. Ще прецени кой продукт ще ви подейства най-добре. Ще ви запознае с новостите в козметиката и ще ви сигнализира, ако усети, че имате някакви проблеми.
Ако имате черни точки (комедони) и бели зрънца, продцедурите, които правите в къщи със сигурност няма да са достатъчни. Препоръчвам ви да посещавате козметика си по-често. Той ще почиства лицето ви с професионални продукти, чието действие е много по-ефикасно от маските, които си правите сама.
Основната почистваща процедура в козметичния салон е следната:
1.      Стоите на пара.
2.      След това козметикът ви почиства лицето и слага пудра.
3.      Минава лицето ви с дарсонвал, който има антибактериално и успокояващо действие. В определени случаи, по преценка на козметика, се използва йонофореза. Благодарение на нея лечебната козметика влиза по-дълбоко в кожата.
4.      Прави се маска.
5.      Маската се изчиства и се прави масаж на лицето.

В повечето случаи етапите на процедурата са еднакви. Това дали тя ще ви подейства добре зависи от уменията на козметика. От начина му на работа и от козметичните продукти, които ползва.
Когато се чудите дали отидете при професионалист или не, не подценявайте и факта, че ще се чувствате глезена и обгрижвана. Времето, прекарано в салона за разкрасяване, принадлежи само на вас. Можете да забравите за работата, мъжа, децата. Това е вашето царство, в което да се отпуснете, да си почивате, да останете насаме с мислите си или пък да не мислите за нищо.
Повярвайте ми, тези безценни минути на релакс също се отразяват на кожата ви. Защото тя изглежда така, както вие се чувствате.

             

Няма коментари:

Публикуване на коментар