Грижа за тялото

четвъртък, 18 август 2011 г.

Грижа за очите

Знаете ли кое издава възрастта на жената? Шията, ръцете и областта около очите. Затова трябва да полагате специални грижи за тях.

Колко специални? Какво трябва да правя? Имам ли вече пачи крак? Какво да правя!

Не изпадайте в паника. Предлагам ви няколко съвета за това как да запазите кожата около очите си свежа и гладка и да се отървете от сенките и торбичките.

Спете достатъчно. Никаква козметика не може да ви помогне, ако си лягате в два и ставате в седем. Очите, както и целият ви организъм, имат нужда от почивка.

Ползвайте качествена козметика. Не е нужно да си купувате 4 вида крем за очи. Изберете един, който може да се окаже малко по-скъп, но ще бъде ефективен. Ако не е ефективен, сменете го. Не правете компромиси и с очната линия, молива за вежди, спиралата и сенките. Освен това не използвайте чужди и не давайте своите на заем. Може лесно да заразите очите си.

Почиствайте грима си преди лягане. Мислите си: „Сложила съм си само една спирала сутринта. Сега е дванайсет през нощта, няма какво да трия.” Грешите. Не заспивайте без да сте почистила очите си, ако не искате на сутринта да се събудите подпухнала и с парещи мигли.

Използвайте няколко трика за освежаване. Събуждате се с подпухнали очи? Ето какво можете да направите:

· Дръжте метална лъжица под студена течаща вода или в хладилника за няколко минути и след това я притиснете към окото си. Тоз метод успокоява, охлажда и намалява подуването много бързо.

· Използвайте краставици. Ако сте подута и очите ви парят, това е много ефективен вариант.

· Дръжте използвани торбички черен чай в хладилника за около десет минути и след това ги поставете върху подпухналите области. Започнете от външната страна на окото и ги придвижвайте навътре.

· Ако сте подута съвсем леко, накиснете памук в охладена вода. Добавете няколко капки розова вода и го дръжте върху очите си около 5 минути. Ще се почувствате много освежена. Всъщност, препоръчвам ви да правите това всяка сутрин.

Освежавайте очите си през деня. Някои дами не носят грим на работното си място. Ако сте от тях, няма пречка да пръскате очите си със студена вода от време на време. Със сигурност ще се почувстват по-добре.

Използвайте няколко трика, за да махнете тъмните кръгове под очите.

· Масажирайте областта около очите с бадемово масло. Не натискайте силно, за да не се нараните.

· Поставяйте парче суров картоф под очите си. В картофите има калий, който отстранява тъмните кръгове.

· Спете достатъчно.

Правете си маска против бръчки. За да забавите появата на бръчки или фини линии около очите, използвайте яйчен белтък. Намазвете областта около очите. Оставяте го да изсъхне и се измивате със студена вода. Правете това редовно или през ден. Тази маска наистина е ефективна.

Подхранвайте веждите. Мажете веждите си с чисто рициново масло преди лягане. Така ги подхранвате и те изглеждат по-добре.

Полагайте грижи за очите си редовно. Не си казвайте: ”Има време. Все още нямам проблеми.” Не чакайте проблемите да се появят. Спечелите преднина в състезанието с времето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар