Грижа за тялото

четвъртък, 1 септември 2011 г.

Ах, тази коса

„Ау, честита прическа! Много ти е хубаво така. Какво се е случило?”
Звучи ли ви познато? Това е така, защото косата е един от най-големите ни издайници. Независимо дали го осъзнаваме или пък признаваме, промяната в прическата често говори за промяна в живота ни. Издигане в кариерата или нова любов – всяка от нас намира своя начин да отрази тази промяна и във външния си вид.
Разбира се, не толкова положителните промени също намират своето отражение. С новата си прическа искаме да покажем, че сме оставили определен етап от живота зад гърба си. И продължаваме напред. Чисто нови. И по-красиви.

Модни тенденции
Всяка година, всеки сезон актуалните прически са различни. А ние толкова обичаме да сме модерни. Често се случва, обаче, това което сме си харесали в списанието да не харесаме в огледалото. Коса е, расте, казват хората, но ние не можем да си позволим и за миг да сме по-малко от най-красивите.
Много е изговорено и изписано кои прически ни подхождат. Според овала на лицето, очите, дори и според зодията. Истината е, че най-подходящата прическа за нас е тази, с която се чувстваме неотразими. Да, тя е съобразена с лицето ни, но ние знаем, че това не е достатъчно. Трябва и щипка магия. Онзи малък, едва забележим детайл, който ще ни накара да се чувстваме готови за корица на списание.

Аксесоари
Почти вълшебно е как една малка фибка понякога може да ни преобрази. Или диадема, която да открие едно ведро лице. Това са малките промени, които спокойно можем да направим и сами с прическата си. „Цвете в косите? Някой май е в прекрасно настроение днес.”

Професионалистът
Едно от предизвикателствата пред съвременната жена е да намери стилиста, който да се грижи за косата й. Човекът, който само с един поглед ще знае кое ще ни отива и кое – не. И по-важното – ще ни направи такава прическа, с която да се чувстваме най-красиви. Каквито сме.
Добрата новина е, че в този бранш има много професионалисти. Въпрос на време и малко упорство е да намерим човека, който ще придава облик на промените в живота ни.
Хубаво е да се срещаме със стилиста си веднъж на три седмици. Поне да ни вземе връхчетата. По този начин косата се съживява и, да, расте по-бързо. Пък може докато сме на стола да се роди някоя прекрасна, преобразяваща идея.

Професионалистът вкъщи
Всяка от нас има ритуал за косата си. Той е част и от другите грижи, които полагаме ежедневно за външния си вид. Защо да не добавим някоя и друга маска поне веднъж в седмицата. Стилистът ви може да ви посъветва коя би била най-подходяща за вас. Добре знаем колко хубаво се чувстваме след като сме направили нещо за себе си. Лек масаж на скалпа, особено от любим човек, също може да допринесе за чудесното ни настроение. Ние ще се отблагодарим поне със сияйна усмивка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар