Грижа за тялото

понеделник, 13 юни 2011 г.

Когато природата и науката работят заедно – Кислородната мезотерапия

Факт е, че замърсената околна среда влияе на външния ни вид. Сигурно ви се е случвало след няколко дни почивка на чист въздух да забележите, че кожата ви е по-чиста и по-свежа. Отговорен за това е кислородът. Хубаво би било, ако можехме да си позволим живот далеч от града и замърсяването. Да дишаме чист въздух, да се храним по-здравословно. Добре е, че науката и технологиите напредват, а още по-добре е, че използват това, което природата ни е дала. Защото е напълно възможно да поддържаме здрав и сияен вид дори и в забързания градски живот.
Няма място за притеснения. Учени и дерматолози откриха начин да въведат кислорода в разкрасителните процедури.

Какво представлява кислородната мезотерапия?
Кислородната мезотерапия е неинвазивен метод, който позволява насищането на третираните зони с кислород. Еднакво подходящ е както за жени, така и за мъже. Възрастови ограничения няма. Независимо от годините, всеки би искал да има стегната и сияйна кожа, нали?
С помощта на специален уред се насочва струя от 90 – 95 % кислород под налягане. Това позволява както на кислорода, така и на използваните витамини, серуми, минерали да достигнат до дълбоките слоеве на кожата. Резултатът е насищане на тъканите с кислород и подобряване на клетъчния метаболизъм. По този начин се предотвратява преждевременното стареене на кожата и се подобрява производството на колаген и еластан.
Да, съвсем спокойно може да се каже, че това е краят на проблемната кожа. Сбогувайте се с мимическите бръчици, досадното акне и неприятното зачервяване. Кислородната мезотерапия няма странични ефекти и практически е подходяща за всеки, който иска да поддържа младежкия си вид.

Кислородна мезотерапия – приложения:
·        За хидратиране и тонизиране на кожата;
·        Подобряване еластичността на кожата;
·        Премахване на стрии и намаляване на целулита;
·        Подмладяващ ефект – изглаждат се бръчиците, възстановява се повърхностният слой на кожата, забавя се стареенето на кожата;
·        Акне – насищането на тъканите с кислород помага за контролирането и намаляването на акне;
·        При проблемна кожа – почистващ ефект, който предотвратява появата на възпалителен ефект. Кожата става по-мека и нежна;
·        Помага за по-бързото възстановяване на изгоряла от слънцето кожа;
·        При раздразнена и зачервена кожа – има успокояващ ефект, заличават се петънцата по кожата.
Кожата може допълнително да се подхрани с подходящ коктейл от витамини, минерали, серуми и аминокиселини.

Не можем сами да контролираме околната среда, но можем да контролираме начина, по който изглеждаме. Не можем да спрем времето, но можем да спрем стареенето. Не можем да избягаме от забързания си живот, но можем да засияем в него.
Заслужили сме си го.

Няма коментари:

Публикуване на коментар