Грижа за тялото

петък, 25 ноември 2011 г.

Филърите

Борбата с времето рядко бива справедлива. Напредването на технологиите, обаче, ни въоръжава с все по-добри начини за справяне с белезите на стареене.
Няма човек, било то жена или мъж, който да не иска да изглежда по-млад, отколкото е. Както добре знаем, с добрия и свеж външен вид идва и самочувствието. Колкото по-добре изглеждаме, толкова по-добре се чувстваме, а колкото по-добре се чувстваме толкова по-добре и изглеждаме. Виждате, че всичко е свързано.

Лицето е огледало на нашата същност. За него полагаме най-много и най-често грижи. Правим маски, пилинги, нанасяме кремове и лосиони. Появата на нова бръчица приемаме като лично предизвикателство да полагаме дори и повече усилия.
Филърите са вариант да облекчим малко натоварения си разкрасителен график, като едновременно с това заличим и някои от белезите на времето. Имайте предвид, че поставянето на филър се прави единствено и само от професионалисти и не бива да се доверявате на случайни хора или да се опитвате сами.
Самата процедура като времетраене е кратка. Прецизността е ключова при поставянето на филъри. Могат да се прилагат за запълване на бръчици, вдлъбнати белези, придаване обем на устни и други естетични корекции. Думата „филър” произлиза от английската “fill” – запълвам, попълвам. Субстанцията се инжектира. Добре е да се знае, че е нормално да се наблюдава леко отичане на третирания участък няколко дни след процедурата. При по-чувствителна кожа може да се появят и синини. Колкото и неинвазивен метод да е сравнено с пластичната хирургия, все пак запълването с филъри е по-агресивно от правенето на маска. Резултатите обаче са почти мигновени и говорят сами за себе си. Познахте ли кое е това младолико лице, което ви гледа от огледалото?

Видове филъри

По издържливост филърите се делят на три вида – временни, полу-перманентни и перманентни. По произход – естествени и синтетични.
Най-известният от филърите е този с хиалуронова киселина. Той спада към временните и не се препоръчва поставянето му повече от два пъти в годината. Средната издръжливост на филъра с хиалуронова киселина е 6 – 8 месеца.
Друг вариант за запълване контурите на лицето е да се използват собствени мастни тъкани или съставки, съвместими с човешкия организъм.
Няма универсален вариант или гаранция за времетраенето и издръжливостта на филъра. Възрастовите промени, които настъпват при всеки от нас са индивидуални. Навярно и това е причината много хора да не избират перманентните филъри. С годините човешкото тяло се променя, докато перманентните филъри – не. Колкото и парадоксално да звучи перманентните филъри не са най-доброто решение в дългосрочен план. Да не споменаваме и вероятността разкрасителната индустрия съвсем скоро да ни представи ново оръжие в нелеката борба с времето. 

Изборът на филър не означава край на грижите за добрия външен вид. Единствената разлика е, че ще се грижите за едно по-младо лице. И по-усмихнато.

Няма коментари:

Публикуване на коментар