Грижа за тялото

петък, 7 октомври 2011 г.

Вежди

Какво всъщност знаем за тях?
Дълги години учени от много страни са си блъскали главите каква е функцията на веждите. Наглед – странен окосмен участък на лицето, с годините се установява, че веждите играят много важна роля в опазването на очите. Предотвратяват в тях да попадат капчици вода или пот, както и дребни прашинки. Веждите имат и огромно значение за изражението на лицата ни.

Оформяне на вежди
Всяка уважаваща себе си дама отделя специално внимание на веждите си. С радост забелязваме, че все по-често се срещат и такива господа. Каквото и да си говорим, сключените вежди принадлежат на времето, когато не е имало пинсети (или конец, както ще прочетете по-долу). Оформянето е строго индивидуално, както всички грижи, които полагаме за външния си вид. Ако имаше универсална форма, то тогава всички хора щяхме да сме с почти едно и също изражение.
Разбира се, на първо място, трябва да се вземе предвид формата на лицето. Според овала, сами или с помощта на специалист, преценете кой тип вежди би придавал повече изразителност на лицето ви. Големината на челото също е важно, когато говорим за оформяне на вежди. Например, ако имате високо чело, тънко оформени вежди само ще го подчертаят. Обратното също важи – ниско чело и плътни, дебели вежди. Тайната, която всъщност не е и толкова голяма тайна, е в пропорционалността. Ако харесвате линията на веждите на своя приятелка, не непременно тази форма ще е подходяща за вас. В случай, че не можете да докарате желаното оформление на вежди, запасете се с няколко снимки с форми, които ви допадат и отидете при специалист. След първоначалното оформяне, поддръжката след това ще е значително по-лесна. 

Методи за оформяне на вежди
Пинсети. Може би най-разпространения метод за оформяне и почистване на вежди. Дезинфекцирайте преди и след употреба пинсетите, за да сте сигурни, че няма да замърсите участъка, който почиствате. Препоръчително, както за този, така и за другите методи, почистването да става след като сте взели душ или сте си мили лицето. Ако непосредствено след като сте почистили веждите си ги намокрите с вода, рискувате да се образува лека подутина. Лесно е да се избегне подобен дискомфорт, така че след почистване на вежди, не мокрете, а намажете с нежно кремче.
Конец. Методът далеч не е нов, а през последните години се наблюдава засилване на интереса към него. Не е трудно да се прави в домашни условия, но за ръка, която е свикнала да борави с пинсети ще трябва известно време да привикне. В немалко салони за красота вече се предлага и този тип почистване на вежди, та в началото можете да се оставите в ръцете на професионалист.
Кола маска. Свикнали сме да я употребяваме за по-големи участъци. При оформянето на вежди единствено трябва да се внимава, когато се слагат лентичките. Не искаме да ги махнем целите, нали? 
Перманентен грим. Полагаме ежедневни грижи за добрия си външен вид. Понякога ни се иска да си вземем почивка и просто да не се занимаваме. Но не можем да си позволим да не изглеждаме добре. Само ако имаше решение. Перманентният грим може да се счете за отговор на проблема. Моят съвет е да прибегнете към него единствено, ако имате участъци, които се нуждаят от запълване. Все пак веждите не се нуждаят от обгрижване всеки ден, а перманентният грим си е… перманентен.

Изражението на лицето се влияе много от формата на веждите. Сигурно сте забелязвали дами, които винаги изглеждат все едно са изненадани от нещо. Всъщност те не се изненадват толкова често – просто веждите им са силно извити нагоре. Други (тук и доста от господата) изглеждат мрачно, даващи лице на приказката „като буреносен облак”. И те не са толкова мрачни всъщност – техните вежди просто са по-буйни и от даден ъгъл скриват иначе приветливия им поглед.
Не изтънявайте прекалено много веждите си, както и не ги оставяйте да се „срещнат”. Позволете им да подчертаят прекрасното ви лице и дълбок поглед и нека вместо вас казват: „Изворът на истинската красота се намира в отношението на човека към самия себе си.”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар