Грижа за тялото

сряда, 12 октомври 2011 г.

Няколко съвета за грима през есента

         Без да губя време за ще започна с най-важния и основен съвет - сменяйте летния грим с есенен, така както си сменяте гардероба.

            Защо е нужно това? Защото цветът на дрехите ви е различен, светлината навън е друга, ежедневните ви задължения са други. Време е да започнете да предпазвате кожата си от студа, а не от слънцето. През лятото козметиката, която ползвате е много по-малко. Тайните оръжия на красотата ви са главно спирала и гланц за устни, много рядко сенки. През есента арсеналът ви се увеличава. Ако до сега не сте сменила летния грим с есенен, време е да го направите. Измамно удълженото лято със сигурност вече приключи.
           
Първо, изберете си нова основа. Тя вероятно е базисна част от вашия грим през студените месеци. Важно е да стои естествено и гладко. Добрата основа включва овлажняващ крем, коректор, ако имате нужда от него и действителната основа. 
Внимавайте! Много е важно да изберете подходящия цвят. Той трябва точно да  съответства на тена ви. Летният загар вече си е отишъл. Кожата ви е по-бледа. Непременно тествайте основата преди да я купите. Не се доверявайте на осветлението в магазина. Излезте и се погледнете на естествена дневна светлина.

Освен това не бързайте. Намажете се. Постойте няколко минути и после преценявайте. Често цвета на основата се променя след като влезе в контакт с киселините в кожата ви. Може да се окаже, че цвета й в тубичката и цвета, който виждате на лицето си, нямат нищо общо. Не забравяйте също, че цветът на основата трябва да е в тон с деколтето ви.

Това как нанасяте основата също е важно. Започнете с овлажняващ крем. Той ще ви помогне да я разпределите по-гладко. След това, ако имате нужда, сложете коректор. Тъмни кръгове под очите, леки дефекти, всичко ще изчезне като с магическа пръчка. После сложете малко основа на върха на пръстите си и я нанесете. Целта е да изглеждате максимално естествена и свежа. Затова не прекалявайте.

Второ, сменете спиралата си за очи. За есента е добре да потърсите по-тежка спирала, която прави миглите ви дълги и гъсти. Когато избирате, гледайте внимателно четчиците. По-плътната четка ще придаде на миглите ви повече обем, а по-малката ще ви позволи да стигате до ъгълчетата на очите си. Гребенчето за мигли също ще ви е полезно.

Цвета на спиралата трябва да следва нюанса на сенките за очи. Например ако сте се спрели на кафяви сенки, кафявата спирала ще придаде мек и топъл вид на окото ви. За грим в стил „опушено око” ще ви трябва черна спирала.
Всъщност съветвам ви да се въздържате от този стил през деня. Наистина очите ви изглеждат много красиви, но този грим е твърде драматичен и малко нелеп за 12 на обяд. По-добре заложете на топлите землисти тонове – зелено, бежово, цвят на тъмна маслина, бронз или цвят на праскова. 
            Задължително използвайте балсам за устни или червило. В противен случай, от студения въздух и вятъра, те ще се напукат, ще започнат да кървят. Ще изглеждате ужасно и ще ви боли. През деня е добре червилото да не бъде особено ярко. Придържайте се към червила, които само леко подсилват естествения цвят на устните ви или към различните тонове на кафявото.
            Мислете за себе си като за кралица на есента – елегантна, сдържана, загадъчна, топла и недостъпна.

1 коментар:

  1. El Yucateco - Casinos & Hotels - MapYRO
    The El Yucateco Green Habanero Salsa features a 안산 출장안마 light citrus touch 김천 출장샵 and 평택 출장샵 the smoky 서산 출장샵 habanero. This salsa is made 김포 출장샵 with fresh habanero peppers,

    ОтговорИзтриване